Magazin

Ha szeretne értesülni híreinkről, újdonságokról, kérjük iratkozzon fel magazinunkra!

Blog bejegyzések

Bubidam

Milyen képességeket fejleszt a Bubidam? Olvasási készség Betűismeret: a legmakacsabb betűtévesztést hatékonyan...
Tovább a bejegyzéshez

Bemutatkozó

Dudáné Driszkó Adrienn

ABC Akadémia szakértője és állandó tanácsadója:

 

Adri családjaSzerencsés embernek érzem magam: a magánéletben és a munkában egyaránt. Boldog családban élek a férjemmel és a kisfiammal, Danival. Sokat tanult (és tapasztalt) pedagógusként gondolom, mondanom sem kell, hogy árgus szemekkel figyeltem saját csemetém minden apró rezdülését. Pár hónapos korában csecsemőúszásra jártunk, s már ekkor éreztem, hogy valami nincs rendben.   Néhány hét elteltével egy másik különös dolgot tapasztaltam – a hátán kezdett kúszni, akárcsak egy kis hernyócska.
Pár hónap múlva egyszerűen fölállt a kiságya rácsaiba kapaszkodva. Még nem kúszott, csak a hátán, mászni egyáltalán nem mászott – és fölállt! Ekkor kitaláltam, hogy mindenféle akadályt állítok az útjába, hogy kúsznia, másznia kelljen. Ez ugyanis kihagyhatatlan mozgásforma – a két agyfélteke együttműködését fejleszti.  Mivel ekkor már gyanakodtam, hogy nem fog minden olyan zökkenőmentesen alakulni, karácsonyra mozgásfejlesztő játékokat kapott: hintalovat, forgótölcsért, és egy járássegítőt. Kapaszkodva már ügyesen járt, s ha nem tudott kapaszkodni, egyszerűen a térdére ereszkedett, s úgy közlekedett, mint egy kis mongúz: egyenes háttal, hogy mindent jól lásson. Arra gondoltam, hogy biztosan az egyensúlyérzékével van valami gond, ezért sokat hintáztunk, hintalovaztunk, forgótölcséreztünk. És néhány hónappal később (15 hónapos korában) végre elindult a fiam! Mivel minden, ami mozgás elég nehéz volt számára, ezért kértük a Szakértői Bizottság véleményét az iskolakezdéskor. Meg is született a határozat: SNI (Sajátos Nevelési Igényű) tanuló a mozgásfejlődés zavara miatt. Ettől Ő még okos, értelmes és a világ legtüneményesebb gyermeke (persze az én számomra). Jelenleg első osztályos tanuló, aki könnyedén veszi az akadályokat, s még mindig szeret iskolába járni - köszönhető ez Orsi tanítónéninek is.
Szerencsés vagyok azért is, mert megadatott, hogy a munkám egyben a hobbim is. Ezért tudok - immár lassan 5 éve - folyamatosan jelen lenni az Internet világában, gondolataimmal, ötleteimmel segíteni a tanácstalan szülőket, szakembereket. Mostantól az ABC Akadémia hasábjain olvashatják írásaimat, melyet sok szeretettel írok Önöknek! Remélhetőleg mindenki talál benne valami hasznosíthatót, és amennyiben ezt visszajelzik a www.abcakademia.hu oldalunkon a BLOGban, vagy személyes e-mailt küldenek, örömmel folytatom munkámat, kifulladásig! :)

 

 

Kissné Keserű Erika

ABC Akadémia szerkesztője és kapcsolattartója:

 

 

Erika és a gyerekek

 Férjemmel, két csemete boldog szülei vagyunk. Levi 5 éves, Noémi 2,5 éves.
Adrit először a DunaTV-ben láttam. Akkor határoztam el, hogy felkeresem. Véletlen egybeesés volt, hogy lakóhelyem közelében él ő is, így először 3 éve találkoztam vele, amikor kétségbeesetten hívtam, hogy a 2 éves kisfiam még nem beszél. Természetesen ő nagyon kedvesen őszintén és kertelés nélkül megmondta, hogy ez még nem ad ijedségre okot, hiszen számos gyeremeknek 2 és 3 éves kora között indul meg a beszédfejlődése, mégis minden lehetséges, maradandó problémát okozó területet átbeszéltünk, hogy megnyugodjak. Szerencsére igaza volt. Kisfiam - mint más hasonló korú gyermek - napokon belül elkezdett beszélni és azóta folyamatosan mondja a kis mondókáját.

Hogy miért kezdtünk mégis készségfejlesztő terápiába Adriennél, és miért foglalkozom ennyire mélyen ezzel a témával, két műszaki diplomával a zsebemben?
Az ok nagyon megalapozott. Kisfiam születése nem volt zökkenőmentes. 2 hónapos korában derült ki, hogy idegrendszeri rendellenességgel született, ami számos fejlődésbeni problémát hozott magával. 2 éves koráig orvosokat és gyógypedagógusokat jártuk, szinte megállás nélkül. Állandó otthoni mozgásterápát és egyéb fejlődésterápiát alkalmaztunk. Nem igazán volt szabadidőnk, de megérte. A sok fejlesztő gyakorlatoknak ma élvezzük az előnyét. Mára egy nagyon energikus, minden területen egészséges és jó gondolkodású kisfiú lett belőle.

Mint e téren tapsztalt, ám örökké tanuló és aggódó anyuka az ABC Akadémia Programjának megalkotásával segítséget szeretnék nyújtani azoknak a hasonlóan felelősséget érző szülőknek, akik mindent megadnának gyermeküknek a tökéletes fejlődésük érdekében. ...és nem utolsó sorban magamnak.
Olvassák írásainkat, és látogassanak el www.abcakademia.hu oldalunkra, ahol mindig érdekes információkkal várjuk Önöket!

ONLINE Képesség
Felmérő Teszt

Program 3-10 éves korosztálynak
BŐVEBBEN
honlapkészítés: scenedesign