Magazin

Ha szeretne értesülni híreinkről, újdonságokról, kérjük iratkozzon fel magazinunkra!

Blog bejegyzések

Bubidam

Milyen képességeket fejleszt a Bubidam? Olvasási készség Betűismeret: a legmakacsabb betűtévesztést hatékonyan...
Tovább a bejegyzéshez

Az ABC Akadémia megnyitja kapuit

2012.02.20.

"Új év, új év, új esztendő, Hány csemetéd van? Tizenkettő! " Ez a gyermekvers jutott eszembe, amikor leültem a gép elé, hogy világgá kürtöljem a hírt: az ABC Akadémia megnyitja kapuit! :) A sok csemete közül az egyik a miénk!

 

Önök közül többen jelezték, hogy továbbra is várják írásaimat. Örömmel adom hírül, hogy folytatom munkámat, és megosztom Önökkel gondolataimat itt, az ABC Akadémia magazinjában!
Miért is nem jelentkeztem eddig? A nagy hallgatás oka, hogy a háttérben nagy erőkkel dolgoztam kolléganőmmel, egy ONLINE KÉPESSÉG FELMÉRŐ weboldalon, melyet szeretettel ajánlok Önöknek.
Az ABC Akadémia „gondolatban” már csaknem 1 éve megszületett, ám dédelgetett kincsünket eddig még nem tártuk a nagyvilág elé. Mindig találtunk valami javítanivalót, valami kiegészítenivalót a honlapon, s egyre halogattuk a megnyitót. Közben levelek tucatjait kaptam, amelyben arra kértek szülők és kollégák is, hogy folytassam az írást, mert nagyon nagy segítséget jelent nekik a mindennapi életben, és várják szakmai, életszerű, és játékos ötleteimet. Ezért úgy gondoltuk, hogy – bár még messze nem tökéletes az oldalunk – kinyitjuk az ABC Akadémia kapuját! Oldalunk elérhetősége:
www.abcakademia.hu
Weboldalunkon elérhető online tesztsorozatunk, mely 3 éves kortól kb. 10 éves korig ad lehetőséget a gyermekek részképességeinek feltérképezésére. Ez a teszt az első nagyobb alkotásunk. Korábban már több hasonló témájú terméket állítottam össze – melyek jelenleg is elérhetőek az Interneten, vagy kereskedelmi forgalomban. Közben az idő halad, a technika fejlődik, ezért az ABC Akadémia tesztsorait magasabb szinten alkottuk meg: online kitölthető formában! Újdonság az is, hogy tesztkitöltőink azonnal olvasható, részképességenkénti értékelést kapnak, melyben fejlesztési ötleteket is adunk a "másképp" fejlődő területek felzárkóztatására.
Nemcsak a teszttel szeretnénk kedveskedni az Olvasóinknak. Rendszeresen fogunk jelentkezni magazinunkkal, melyben egy-egy témát járunk körül, s ehhez kapcsolódóan játékos fejlesztő gyakorlatokat is bemutatunk. A magazinban megjelent játékokat a honlapon található játékgyűjteményünkbe is feltöltjük, így az bármikor újra letölthető. Érdemes az oldalt megnézni, mert találnak ott még több játékos feladatot.
Munkám során mindennap talákozok olyan tanulságos esettel, amit szívesen megosztanék Önökkel, ezért elhatároztuk, hogy oldalunkon BLOGot is fogunk működtetni, melyben kiegészíthetik gondolataimat, kérdezhetnek, hozzászólhatnak írásaimhoz, hogy interaktívvá tegyük témáinkat. Bátran látogassák oldalunkat és reagáljanak témáinkra, szívesen fogjuk venni hozzászólásaikat.
Szeretettel felhívom kedves kollégáim szíves figyelmét, hogy szakembereink rovatunkba bármikor jelentkezhetnek. Szívesen közzé tesszük, bemutatjuk szakmai munkájukat, eredményeiket!


 

 

Bemutatkozunk …

ABC Akadémia szakértője és állandó tanácsadója:
Dudáné Driszkó Adrienn
  ABC Akadémia szerkesztője és kapcsolattartója:
Kissné Keserű Erika
Adri családja   Erika és a gyerekek
Szerencsés embernek érzem magam: a magánéletben és a munkában egyaránt. Boldog családban élek a férjemmel és a kisfiammal, Danival. Sokat tanult (és tapasztalt) pedagógusként gondolom, mondanom sem kell, hogy árgus szemekkel figyeltem saját csemetém minden apró rezdülését. Pár hónapos korában csecsemőúszásra jártunk, s már ekkor éreztem, hogy valami nincs rendben.   Néhány hét elteltével egy másik különös dolgot tapasztaltam – a hátán kezdett kúszni, akárcsak egy kis hernyócska.
Pár hónap múlva egyszerűen fölállt a kiságya rácsaiba kapaszkodva. Még nem kúszott, csak a hátán, mászni egyáltalán nem mászott – és fölállt! Ekkor kitaláltam, hogy mindenféle akadályt állítok az útjába, hogy kúsznia, másznia kelljen. Ez ugyanis kihagyhatatlan mozgásforma – a két agyfélteke együttműködését fejleszti.  Mivel ekkor már gyanakodtam, hogy nem fog minden olyan zökkenőmentesen alakulni, karácsonyra mozgásfejlesztő játékokat kapott: hintalovat, forgótölcsért, és egy járássegítőt. Kapaszkodva már ügyesen járt, s ha nem tudott kapaszkodni, egyszerűen a térdére ereszkedett, s úgy közlekedett, mint egy kis mongúz: egyenes háttal, hogy mindent jól lásson. Arra gondoltam, hogy biztosan az egyensúlyérzékével van valami gond, ezért sokat hintáztunk, hintalovaztunk, forgótölcséreztünk. És néhány hónappal később (15 hónapos korában) végre elindult a fiam! Mivel minden, ami mozgás elég nehéz volt számára, ezért kértük a Szakértői Bizottság véleményét az iskolakezdéskor. Meg is született a határozat: SNI (Sajátos Nevelési Igényű) tanuló a mozgásfejlődés zavara miatt. Ettől Ő még okos, értelmes és a világ legtüneményesebb gyermeke (persze az én számomra). Jelenleg első osztályos tanuló, aki könnyedén veszi az akadályokat, s még mindig szeret iskolába járni - köszönhető ez Orsi tanítónéninek is.
Szerencsés vagyok azért is, mert megadatott, hogy a munkám egyben a hobbim is. Ezért tudok - immár lassan 5 éve - folyamatosan jelen lenni az Internet világában, gondolataimmal, ötleteimmel segíteni a tanácstalan szülőket, szakembereket. Mostantól az ABC Akadémia hasábjain olvashatják írásaimat, melyet sok szeretettel írok Önöknek! Remélhetőleg mindenki talál benne valami hasznosíthatót, és amennyiben ezt visszajelzik a www.abcakademia.hu oldalunkon a BLOGban, vagy személyes e-mailt küldenek, örömmel folytatom munkámat, kifulladásig! :)
  Férjemmel, két csemete boldog szülei vagyunk. Levi 5 éves, Noémi 2,5 éves.
Adrit először a DunaTV-ben láttam. Akkor határoztam el, hogy felkeresem. Véletlen egybeesés volt, hogy lakóhelyem közelében él ő is, így először 3 éve találkoztam vele, amikor kétségbeesetten hívtam, hogy a 2 éves kisfiam még nem beszél. Természetesen ő nagyon kedvesen őszintén és kertelés nélkül megmondta, hogy ez még nem ad ijedségre okot, hiszen számos gyeremeknek 2 és 3 éves kora között indul meg a beszédfejlődése, mégis minden lehetséges, maradandó problémát okozó területet átbeszéltünk, hogy megnyugodjak. Szerencsére igaza volt. Kisfiam - mint más hasonló korú gyermek - napokon belül elkezdett beszélni és azóta folyamatosan mondja a kis mondókáját.

Hogy miért kezdtünk mégis készségfejlesztő terápiába Adriennél, és miért foglalkozom ennyire mélyen ezzel a témával, két műszaki diplomával a zsebemben?
Az ok nagyon megalapozott. Kisfiam születése nem volt zökkenő mentes. 2 hónapos korában derült ki, hogy idegrendszeri rendellenességgel született, ami számos fejlődésbeni problémát hozott magával. 2 éves koráig orvosokat és gyógypedagógusokat jártuk, szinte megállás nélkül. Állandó otthoni mozgásterápát és egyéb fejlődésterápiát alkalmaztunk. Nem igazán volt szabadidőnk, de megérte. A sok fejlesztő gyakorlatoknak ma élvezzük az előnyét. Mára egy nagyon energikus, minden területen egészséges és jó gondolkodású kisfiú lett belőle.

Mint e téren tapsztalt, ám örökké tanuló és aggódó anyuka az ABC Akadémia Programjának megalkotásával segítséget szeretnék nyújtani azoknak a hasonlóan felelősséget érző szülőknek, akik mindent megadnának gyermeküknek a tökéletes fejlődésük érdekében. ...és nem utolsó sorban magamnak.
Olvassák írásainkat, és látogassanak el www.abcakademia.hu oldalunkra, ahol mindig érdekes információkkal várjuk Önöket!

 

« vissza

ONLINE Képesség
Felmérő Teszt

Program 3-10 éves korosztálynak
BŐVEBBEN
honlapkészítés: scenedesign