Magazin

Ha szeretne értesülni híreinkről, újdonságokról, kérjük iratkozzon fel magazinunkra!

Blog bejegyzések

Bubidam

Milyen képességeket fejleszt a Bubidam? Olvasási készség Betűismeret: a legmakacsabb betűtévesztést hatékonyan...
Tovább a bejegyzéshez

I. tesztsorozat

2013.09.02.

Munkám során számos tesztsorozatot készítettem a gyermekek részképességeinek mérésére. Most biztosan vannak néhányan,akik felszisszennek: "Miért kell annyit tesztelni?" Azért, hogy lássunk, mely területeken van a gyermeknek szüksége a segítségre. A legelső sorozatot 2008-ban állítottam össze. Ez tölthető le erről az oldalról.

A felmérőlapok között megtalálhatja a téri tájékozódást mérő lapot, az emlékezetet, az analizáló-szintetizáló képességet, a sorrendészlelést, az olvasási készséget és a szövegértést mérő lapokat. A számolási készséget mérő feladatlap nem készült – az az iskolai teljesítmény alapján nyilvánvaló.

 

A tesztek a korcsoportokra kattintva tölthetők le.

 

         Óvodás                               1. osztályos                    2. osztályos               

óvodás teszt 1.osztályos kép2.osztályos kép

 

         3-4. osztályos

   3-4. osztály

 

Mit kell szem előtt tartania?

 

1.)    Mielőtt elkezdik a felmérést, Ön alaposan tanulmányozza át a felmérőlapokat, értelmezze az ott leírtakat. Csak azután üljenek le közösen a feladatok elé.

2.)    Mindig a gyermeke életkorának megfelelő feladatlapot válassza ki a mérőlapok közül! Abban az esetben, ha gyermeke nagyon gyengén teljesíti a korosztályának megfelelő feladatot, egy szinttel visszaléphet. Tehát megoldhatja az alacsonyabb korosztály számára készült feladatot. De ebben az esetben az eredménye sajnos a „nagyon gyenge” kategóriába tartozik, és az ott leírtakat kell megfogadni.

3.)    Fontos, hogy ne segítsen gyermekének a feladatok megoldásában. Hiszen akkor nem lesz reális az eredmény.

 

 

Ezek a mérőlapok nem alkalmasak diagnózisok felállítására, így ez alapján nem lehet a gyermeket részképesség-zavarosnak vagy diszlexiásnak nevezni. A mérőlapok célja az otthoni gyakorlás rendszerbe foglalásának megkönnyítése, illetve az eredményesség nyomon követése. A felmérőlapokat ugyanis egy hónap elteltével újra elő lehet venni, s ha szakszerű volt a gyakorlás, akkor legalább egy fokozattal magasabb kategóriába kerülhet gyermeke az értékelésnél. Remélhetőleg ez további gyakorlásra sarkallhatja.

 

Eredményes munkát kívánunk!

« vissza

ONLINE Képesség
Felmérő Teszt

Program 3-10 éves korosztálynak
BŐVEBBEN
honlapkészítés: scenedesign