Magazin

Ha szeretne értesülni híreinkről, újdonságokról, kérjük iratkozzon fel magazinunkra!

Blog bejegyzések

Bubidam

Milyen képességeket fejleszt a Bubidam? Olvasási készség Betűismeret: a legmakacsabb betűtévesztést hatékonyan...
Tovább a bejegyzéshez

Hogyan kezeli gyermeke a problémás helyzeteket?

2014.02.18.

A szülők sokszor bizonytalansággal küzdenek, ha gyermekük életében gyökeres változást jelentő döntést kell hozniuk. Ön is biztosan átélt már hasonlót, amikor óvodát, később pedig a megfelelő iskolát próbálta felkutatni gyermeke számára. A féltett „kincs” közösségbe adása nem könnyű lépés, megviselhet szülőt és gyermeket egyaránt.

Hogyan segíthet Ön gyermekének a közösségbe kerülés során?

 

Az óvodába kerülés küszöbén Önben is több kérdés fogalmazódik meg. Ez természetes. Aggódik gyermekéért, azért, hogy ki fog rá vigyázni, ha Ön nincs vele, hogyan fog kijönni a többi gyermekkel, szeretni fogják-e. És még sorolhatnám a gyötrő gondolatokat. Sok anyukának vannak álmatlan éjszakái emiatt, ezért érdemes alaposan átgondolni, mit is tehet Ön, hogy az első lépéseket megkönnyítse.

 

A legfontosabb a megfelelő intézmény kiválasztása. Ha lehetősége engedi, ne pusztán az legyen a döntő érv egy iskola vagy óvoda mellett, hogy közel van. Nézzenek meg több óvodát, iskolát, látogassanak el a nyílt napokra. Ma már szinte minden intézményben vannak ilyen rendezvények, ahol lehetőség nyílik megismerkedni az óvónénivel és a tanítónénivel.

 

Valamennyi intézménynek van Pedagógiai Programja, melyben megfogalmazzák a célkitűzéseket, leírják, hogy hogyan gondolják a gyermekekkel való foglalkozást. Érdemes ezt is áttanulmányozni, hiszen ebből kiderül, hogy egyezik-e az Ön elképzeléseivel.

 

Az is egy fontos szempont, hogy hány fős csoportba kerül gyermeke, kik lesznek a csoporttársai, később pedig az osztálytársai. Szerencsés, ha az osztálytársak között van egy-két olyan gyerek, akivel korábban együtt jártak óvodába.

 

Konfliktus-megoldási módok

 

Gyakran megesik, hogy Ön mindent elkövet gyermeke zökkenőmentes beilleszkedése érdekében, Ő mégis konfliktushelyzetbe keveredik. Ez nem baj. Sőt! A konfliktusok viszik előbbre a világot, hiszen ahhoz, hogy valami új jöjjön létre, előbb egy problémának kell kialakulnia. A fontos az, hogy megtanítsa gyermekét a konfliktusok kezelésére. Egy ember viselkedése konfliktushelyzetben több tényezőtől is függ: a beállítódásától, önértékelésének és önismeretének fokától, aktuális érzelmi állapotától, az iskolai vagy munkahelyi légkörtől. Attól is függ, hogy hol, mikor jelenik meg a konfliktus, valamint attól, hogy a konfliktusban részt vevők milyen kapcsolatban vannak egymással (osztálytársával keveredik-e konfliktusba vagy tanárával).

 

 Ezek alapján 5 különböző stratégia fogalmazható meg.

 

1.  Erőszakosság (Győztes-vesztes stratégia)

 

 

erőszakos

Ebben az esetben a konfliktusban álló felek, a szándékok, elképzelések olykor erőszakos megvalósítására törekszenek. A konfliktust harcként értelmezik, győzelemre, a másik legyőzésére törekednek. A győzelem igényét sokféle tényező motiválhatja (pl. férfiaknál a veszteség a gyengeség jele). A konfliktus során a saját érdekérvényesítést akadályoztatva érezve, gyakran feltámadó harag következtében a résztvevők ellenségekké válnak.

 

 

 

2. Engedékenység - Alkalmazkodó konfliktusmegoldási stratégia


engedékenyAki ezt a stratégiát választja, félelemből, kényszerből vagy megfontolt döntés után lemond saját érdekeinek, vágyainak érvényesítéséről a partner javára. A mindenáron való alkalmazkodás veszélyes stratégia. Eredményeként nem fejlődik megfelelően az a belső erő, amely a mindennapi konfliktusok megoldásában lényeges. Ha az egyén meg akarja őrizni és erősíteni egyediségét, személyiségének integritását, el kell fogadnia a kitaszítottság, a kiközösítés kockázatát.

 

 

 

 

 

 elkerül

 

3. Elkerülés


Nagyon gyakran alkalmazott stratégia. Alkalmazója a helyzet elemzése,a viszony minősítése alapján, valamint a győzelmi esélyek mérlegelése alapján használja. A tekintélyelvű szervezeti vezetés azt igazolja, hogy a tagoknak igazuk biztos tudatában sem mindig ésszerű kiállniuk annak védelmére. Leginkább akkor alkalmazzák, amikor bizonytalanok a helyzet megítélésében, esetleg hatékony eszköz hiányában a helyzet spontán oldódásában bízva későbbre halasztják a megoldást.

 

 
4. Kompromisszumkereső konfliktusmegoldási stratégia


kompromisszumOlyan közösen elfogadható megoldás keresése a cél, amely mindkét fél számára kielégítő. Egyenrangú felek (pl. osztálytársak) között gyakori megoldásmód, időt és lehetőséget ad jobb megoldások keresésére, nem rombolja a kapcsolatot. A kompromisszum gyakran csak törékeny egyensúlyi állapotot eredményez, az erőviszonyok változásával az erősebb fél a másik legyőzésére törekszik.

 

 

 

 

 

 

 

5. Problémamegoldó - győztes/győztes – stratégia - Együttműködés


A résztvevők a probléma olyan megoldására törekednek, együttműködésamelyben mindkét fél érdekei, szükségletei, meggyőződései érvényesülnek. Kölcsönösen elfogadják a másik fél önérvényesítését, vállalják az önalávetést, készek együttműködni, empatikusan viselkedni a legjobb megoldási alternatívák megtalálása érdekében.A közösen elfogadott megoldás mellett mindkét fél elkötelezett. A megoldáskeresés folyamatában lehetőség adódik egymás mélyebb megismerésére, a szándékok, szükségletek feltárása során a kapcsolat elmélyülhet, és lehetőség nyílik egymás eddig nem ismert értékeinek felfedezésére. E stratégia alkalmazásához kulcsfontosságú a konfliktusmegoldás szándéka. Nem kaphat helyet a harag, a megbántottság, a sértettség fenntartása; a feleknek ezek pozitív feldolgozására kell törekedniük. A harag akadályozza a problémamegoldó stratégia alkalmazását.

 

Ezek a konfliktus-megoldási módok nem jók vagy rosszak. Vannak helyzetek, amikor erőszakosnak kell lenni – gondoljon csak arra, mikor beteg gyermekéért aggódva haragosan, már-már fenyegetőzve keresi az ügyeletes orvost. De előfordul olyan helyzet is, amikor bizony az engedékenységet vagy az elkerülést kell alkalmazni annak érdekében, hogy a béke megmaradjon.

« vissza

ONLINE Képesség
Felmérő Teszt

Program 3-10 éves korosztálynak
BŐVEBBEN
honlapkészítés: scenedesign