Magazin

Ha szeretne értesülni híreinkről, újdonságokról, kérjük iratkozzon fel magazinunkra!

Blog bejegyzések

Bubidam

Milyen képességeket fejleszt a Bubidam? Olvasási készség Betűismeret: a legmakacsabb betűtévesztést hatékonyan...
Tovább a bejegyzéshez

Online tesztek


FONTOS! Tesztelés előtt olvassa el az Útmutatót! (Lásd lentebb)

Tesztsorozat 3 évesek számára Tesztsorozat 4-5 évesek számára Tesztsorozat 5-6 évesek számára Tesztsorozat I. osztályosok számára Tesztsorozat II. osztályosok számára Tesztsorozat III. osztályosok számára

 

Letölthető tesztek (nyomtatható)

1. tesztsorozat A tesztsorozatról bővebben itt olvashat. (A tesztek a korosztályra kattintva tölthetők le.)

 

óvodás
1.osztályos
2.osztályos
3-4. osztályos

 

2. tesztsorozat

 

A tesztsorozatról bővebben itt olvashat. (A tesztek a korosztályra kattintva tölthetők le.)

 

3 éves 


óvodás teszt
1.osztályos teszt 


óvodás űrlap
1.osztályos űrlap
   

 

Útmutató az online tesztekhez

Így készüljön a tesztelésre!

A teszt egy online feladatsorozat, mely 3-10 év közötti gyermekeknek, korosztályonként különböző nehézségű gyakorlatokat tartalmaz, változatos formában. A színes képek és hangok segítségével képet kaphat gyermeke tanuláshoz szükséges képességeiről.

 

Technikai tudnivalók

 • A teszt elindításához válassza ki a gyermek korosztályának megfelelő tesztgombot. Kattintson rá, és a teszt automatikusan indul. A hallási feladatokhoz azonban szüksége lesz hangszóróra. Ezt a teszt elindításakor feltétlenül kapcsolja be!


 • Javasoljuk, hogy a Javascript alkalmazást ne kapcsolja ki , és ha nincs gépére telepítve Flash alkalmazás, akkor azt innen letöltheti:http://get.adobe.com/flashplayer/

 

 

Teszt működése

 • 3 éves korosztálynál nincs szükség  gyermeke jelenlétére, itt csak Ön végzi a kérdésekre adott válasz rögzítését.

 

 • A többi korosztálynál már gyermekére is szükség van. Azonban az első részben (kb.3-5 feladat) itt is csak Ön válaszol a kérdésekre. Töltse ki a teszt első részét anélkül hogy a gyermeket bevonná, majd amikor elkészült, hívja maga mellé a gyermekét is. A tesztben jelöljük, mikor szóljon gyermekének! FONTOS, hogy ne haladjon tovább a tesztben gyermeke nélkül, mert VISSZALÉPÉSI LEHETŐSÉG NINCS!

 

 • A tesztet egy gyermekkel félévenként egyszer érdemes kitölteni! Újratesztelésre fél év múlva kerítsen sort! (Ennek oka, hogy a gyermekek a sűrű tesztelés során nagyon könnyen megtanulják a kérdésekre adható helyes válaszokat, így valótlan képet kapunk jelenlegi képességeikről.)

 

 • Tesztelés során lehetőség van a feladatok megszakítására, ha valamilyen zavaró tényező adódik, vagy ha elfárad gyermeke. A tesztelést bármikor folytathatja a megszakítás helyétől. Figyeljen arra, hogy csak az adott feladat elvégzése után veheti igénybe a megszakítás lehetőségét! Folytatni a tesztet az oldal aljáról tudja!

 

 • A program nem biztosít lehetőséget arra, hogy a korábban már megoldott feladatokra visszatérjenek, de az aktuális feladaton belül tetszőlegesen lehet javítani a válaszokon.

 

 • A teszt befejezése után azonnal olvashatja a kiértékelést, melyet később - újra bejelentkezve, ezt az oldalt az aljára gördítve - bármikor újra megnyithat!

 

Gyakorlati tanácsok

 • Hogyan döntse el, hogy gyeremekével melyik korosztályú tesztet töltse ki? A tesztindító gombokon lévő korosztály-megjelölés a betöltött életkorra, illetve osztályfokra utal. Tehát pl. a jelenleg 2. osztályba járó gyermekkel az 1. osztályos tesztet érdemes megoldatni, mert a másodikosok számára készült tesztünkben lehetnek olyan feladatok, amelyet addig ő még nem tanult. Az óvodások esetében az 5-6 éves tesztünket az iskolába készülő gyermekeknek ajánljuk. Tehát, az 5 éves kisgyermek, aki a következő tanévben még óvodában marad, a 4-5 éves tesztet töltse ki.

 

 • Olyan időpontot keressen a teszt elvégzéséhez, amikor gyermeke nem fáradt és szívesen tölt el Önnel kb. 10-30 percet -korosztálytól függően akár többet is -, a számítógép előtt!

 

 •  A teszt kitöltéséhez szükséges idő korcsoportonként változik. Az alapos tudás feltérképezése érdekében több, ám változatos feladatokból állítottuk össze a tesztet! Így előfordulhat, hogy a tesztelés hosszabb időt vesz igénybe.

 

 • Amennyiben lehetséges, kapcsolja ki vagy némítsa le mobiltelefonját, és lehetőség szerint minden egyéb zajt is zárjanak ki a tesztelés megkezdése előtt. (A hangfelvételek tisztán hallásának érdekében!)

 

 • A feladatok megkezdése előtt kapcsolja be a hangszórót!

 

 • A feladatok megoldása során hagyatkozzon gyermeke válaszára, és az alapján jelölje a megoldást, amit ő mondott! Ne presszionálja azzal, hogy ezt már máskor tudta, most miért nem megy, és ne adjon jobb pontszámot szubjektív okokból!  A legjobb az, ha egyáltalán nem kommentálja az adott válaszokat, hanem időnként megdicséri, folytatásra biztatja.Csak úgy kaphat reális képet gyermeke tudásáról, ha elfogadja válaszait!

 

 • Hamarosan induló egyénre szabott Online Képesség Fejlesztő Programunk a kitöltött teszt eredményére épül. Amennyiben ez valótlan képet mutat előfordulhat, hogy kimarad egy részképesség fejlesztése az egyéni fejlesztő programból.


 

Jó tesztelést és kellemes időtöltést kívánunk Önöknek!

 

ONLINE Képesség
Felmérő Teszt

Program 3-10 éves korosztálynak
BŐVEBBEN
honlapkészítés: scenedesign